Alföldi nyári ételek, amit gyorsan el lehet készíteni
Tojásos lecsó
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 5 db tv paprika
- 8 db kicsi vagy 4 db nagyobb paradicsom
- 1 db erőspaprika
- 1 fej vöröshagyma
- olaj vagy kókuszzsír
- pirospaprika
- só, bors ízlés szerint
- 4 db tojás
Vegyél elő egy serpenyőt, majd az apróra vágott hagymát a felhevített olajonn/zsíron dinszteld meg.
Mosd meg a paprikát, vágd ki belőle a csumáját, majd vágd fel csíkokra. A paradicsomot is mosd meg, utána vágd fel karikákba.
A feldarabolt paprikát tedd a seprenyőbe, majd fedő alatt egy darabig párold 10-15 percig. Amikor úgy látod eléggé megpuhultak a paprikacsíkok, add hozzá a paradicsomot. Ízlés szerint adj hozzá sót, borsot.
Végül a tojásokat verd fel és öntsd rá a kész lecsóra. Keverd össze, hagyd pár percig összesütni és már kész is.
Fokhagymás cukkinipuffancs
- Hozzávalók 3 fő részére:
- 2 nagyobb cukkini (kb 65 dkg)
- 1 púpos kanál só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 teáskanál fokhagymakrém, amit helyettesíthetsz 3 gerezd fokhagymával
- 1 db tojás
- 4 púpozott evőkanál liszt
- 1 csapott teáskanál sütőpont
- 8-9 dl olaj a sütéshez
Tisztítsd meg a cukkinit és vágd ki belőle a keményebb magokat tartalmazó részt. A reszelő nagy lyukán reszeld le a cukkinit, majd sózd be és tedd félre egy 20-25 percre, míg levet enged.
Amikor letelt az idő, a cukkinit "csavard ki", majd ízesítsd borssal, fokhagymával (krémmel vagy feldarabolttal). Adhatsz hozzá sót, amit jól keverj össze.
A lisztbe szórt sütőport add hozzá a cukkinis masszához és keverd össze alaposan.
Közepes lángon hevítsd fel a serpenyőben az olajat/kókuszzsírt, majd kanál segítségével gombócokat szaggatva tedd bele és többszöri forgatás mellett süsd szépen barnára.
Az elkészült puffancsokat konyhai papírtörlőre rakd, hogy lecsepegjen róla az olaj.