2023.01.28., szombat - Karola, Károly
Kecskemét: 2o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Ne felejtsük otthon az esernyőt!

frisshirek.hu, 2022. szeptember 27. - 07:30
Ne felejtsük otthon az esernyőt!
Kedden a párás, ködös reggelt követően csak kisebb körzetekben szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, zivatar. Emiatt az ország teljes területén figyelmeztetés van érvényben.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A hajnalban képződött köd fokozatosan feloszlik, javulnak a látási viszonyok, eközben nyugat felől tovább növekszik a felhőzet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi időjárás-előrejelzésében.

Mint írták, alapvetően erősen felhős idő várható időszakos szakadozásokkal, vékonyodásokkal. A délelőtti óráktól nyugatról csapadékzóna érkezik, amely kelet felé helyeződik át.

Többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar a nap folyamán.

A nyugatias szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. Zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb hőmérséklet általában 16 és 21 Celsius-fok között várható, de a Kisalföldön ennél hűvösebb is lehet. Késő este 8 és 14 fok között alakulnak a hőmérsékleti értékek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egész Magyarországra kiadta az egyes fokú, citromsárga figyelmeztetést zivatarok miatt. Mint írták, a cellákat viharos kifutószél, intenzív csapadék és esetleg apró szemű jég is kísérheti.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint kedden kettősfronti hatásra számíthatunk.

Sokaknál alakulhat ki fejfájás, migrén, emellett vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek.

A szürke, felhős időben fáradékonyabbak, tompábbak lehetünk, valamint alvászavarok is előfordulhatnak.

A nyirkos reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak.

A hűvös, nedves időjárás miatt könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a réteges öltözet.

Illusztrációs fotó: Pixabay