2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Kecskemét: 7o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Tiszavasváriban bezár a kulturális intézmények többsége

frisshirek.hu | 2022. október 15. - 16:01
Tiszavasváriban bezár a kulturális intézmények többsége
A drasztikus energiaáremelések miatt a fűtési szezonra bezár a Vasvári Pál Múzeum Ady Endre és Kálvin utcai épülete illetve a Találkozások Háza - tájékoztatta a lakosságot Kulcsár Lászlóné az EKIK intézményvezetője.

Az önkormányzat döntése szerint október 15-től előreláthatólag április 15-ig kerülnek lezárásra az épületek.

A Vasvári Pál Múzeum Ady Endre utcai épületében lévő időszaki kiállítás október 27-ig látogatható, de csak előre egyeztetett időpontban, amit a könyvtár telefonszámán illetve a múzem honlapján tudnak jelezni.

A Vasvári Pál Múzeum Kálvin utcai épületének állandó kiállításai október 15-től szintén csak előre egyezetett időpontban látogatható. 

A Városi Könyvtár csökkentett nyitvatartással fogadja a könyvbarátokat. Hétfőn 10 órától 17 óráig, kedden, szerdán és csütörtökön pedig 9 órától 16 óráig vehetik igénybe személyesen a szolgáltatásokat. Kulcsárné felhívta a figyelmet az online katalógus használatára, ami már a pandémia idején bevált. 

A Találkozások Háza a fűtési időszakban végig zárva lesz.

A Városi Könyvtár földszintjén zajlik majd a kulturális programok szervezése. Az intézményvezető elmondta, hogy sok új kezdeményezéssel, programokkal és szolgáltatásokkal várják majd a városlakókat.

Ebben a rendkívüli időszakban a Városháza házasságkötő terme is kulturális programok helyszinévé válik. Az első esemény az október 20-án elinduló a komolyzenei programsorozat lesz, amit diákoknak szerveznek.

A még nyitvatartó színházak előadásainak megtekintésére is van lehetőség. November 12 -én  indul az első ilyen kirándulás a fővárosba, ahol az Operett Színház "Mágnás Miska" című előadását tekintik meg. Erre a programra még lehet jelentkezni az érdeklődéknek. A tél folyamán sok online programmal is készülnek - mondta Kulcsár Lászlóné a városi televiziónak. 

fotó: Vasvári Pál Múzeum