2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Kecskemét: 10o - 13o
Az ország 19 megyéjében

Erősödött csütörtök reggelre a forint

frisshirek.hu | 2022. december 01. - 08:00
Erősödött csütörtök reggelre a forint
Erősödött a forint csütörtök reggelre az előző esti árfolyamához képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az MTI beszámolója szerint

  • az euró jegyzése 408,97 forintra csökkent reggel hét órára a 12 órával korábbi 409,44 forintról,
  • a dollárt 1,2 százalékkal jegyezték gyengébben, 391,58 forinton 396,38 forint után,
  • a svájci frankot pedig 0,6 százalékkal gyengébben, 415,27 forinton 417,80 forint után.

A hét eleji kezdéshez képest a forint 0,4 százalékkal áll gyengébben csütörtök reggeli jegyzésén az euróval és 0,2 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben, illetve 0,4 százalékkal erősebben a dollár ellenében.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, szerdán a Magyarországnak járó uniós pénzek egy részének befagyasztását javasolta az Európai Bizottság. Navracsics Tibor, az uniós forrásokért is felelős miniszter a bejelentést követő tegnapi Kormányinfó sajtótájékoztatón arról beszélt, nem okozott meglepetést ez a döntés, azt viszont jelentős lépésnek tartja, hogy az újjáépítési tervre vonatkozó magyar tervet elfogadásra ajánlja a bizottság.

A Világgazdaság arról írt, hogy

sem a felfüggesztésre és a további feltételektől függő – ennek megfelelően még mindig bizonytalan időzítésű – kifizetésekre koncentráló befektetők negatív olvasata, sem a magyar helyreállítási terv elfogadására – így a végleges forrásvesztés elkerülésére – koncentráló befektetők pozitív olvasata nem látszott tükröződni szerdán a nagyrészt a 406–409-es sávban ingadozó euró-forint árfolyamban.

Vagy éppen mindkettő: a félig teli pohár, félig üres pohár reakció is benne lehetett az alig mozduló árfolyamban, különösen, mivel a bejelentések alapvető meglepetést nem hoztak, ha a döntést megelőző napokban-hetekben a német médiaforrásokon keresztül kiszivárgott információkat nézzük.

Illusztrációs fotó: Pixabay