2023.01.28., szombat - Karola, Károly
Kecskemét: 1o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Búcsúzik a Karinthy Gimnázium kirúgott tanáraitól - „Közösségünk minden tagja egyedi és pótolhatatlan”

frisshirek.hu, 2022. december 04. - 14:00
Búcsúzik a Karinthy Gimnázium kirúgott tanáraitól - „Közösségünk minden tagja egyedi és pótolhatatlan”
A budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium a Facebook-oldalán kezdte egyesével bemutatni kirúgott tanárait – vette észre a 444.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Karinthyból hat tanárt küldött el a héten a Belügyminisztérium azért, mert részt vettek a sztrájkjog híján tiltakozásként űzött polgári engedetlenségben, ezzel félemlítve meg a pedagógustársadalmat.

A gimnázium vezetése úgy döntött, hogy a közösségi háló segítségével hírül adják, kik azok a hősök, akik a politikai játszma áldozatául estek.


Horváth Brigitta, 2018 óta a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára, teljes állású magyartanárunk, gyermek- és ifjúságvédelemhez is értő szakember. Diákjai szellemi és lelki fejlődése egyaránt fontos a számára, odaadóan, lelkesen tanít pályakezdő kora óta. A 11.b osztályfőnöke, 20+8 gyermek sorsát kíséri napról napra, folyamatosan segíti őket a gimnáziumi lét és a kamaszkor buktatóin keresztül abban, hogy megtalálják önmagukat és értékes emberek legyenek. Tantestületünk fontos része, iskolai ünnepélyek és rendezvények fontos segítője.

Nemes Mária, Angol-földrajz szakos tanár, azon kevesek egyike az országban, aki földrajzot angol nyelven tud tanítani. A 9.e/kny osztályfőnöke, 30 diák második „anyukája”, akik ezt hála jó hírnevének már a nulladik pillanattól kezdve tudják, érzik, és így a kezdetektől szeretik. Legyen szó bármilyen délutáni felügyeletről, extra programról, múzeumlátogatásról, segítségére bármikor számíthatunk. A tanári kar meghatározó alakja, kellemesen ironikus megjegyzéseivel sokat segít, hogy egy-egy nehéz helyzeten humorral lendüljünk túl.

Ősi Judit, 2009 óta a Karinthy tanára, az egyetlen francia szakos tanárunk. Célja nem csupán egy idegen nyelv megtanítása, hanem egy kultúra megismertetése. Tanítványait partnerként kezeli, nemcsak szellemi fejlődésükkel, hanem a lelkükkel is foglalkozik, és bátorítja őket arra, hogy kiegyensúlyozott, erős, derűs, önbizalommal teli emberekké váljanak. Sok diák miatta és módszerei miatt választja a francia fakultációt, majd nyelvvizsgázik vagy érettségizik sikeresen francia nyelvből. A tanári kar meghatározó alakja, mindenki sorsát szívén viselő, igazi érző ember.

Pfeiffer Norbert, 2011 óta a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára. Az egyetlen tanárunk, aki német nyelven tanítja a biológiát. Tantárgya iránti lelkesedése sokakat terel az orvosi, vagy más biológiával kapcsolatos pálya felé. Tantárgyának pótolhatatlan szakértője, az első perctől kezdve, mióta itt tanít, bármikor, akár egy váratlan helyettesítés esetén is tökéletesen és nagyfokú professzionalizmussal tudja megtartani óráit. Nemcsak a tanteremben, hanem a természetben is szívesen és hozzáértéssel mutatja be diákjainak és kollégáinak, mely állat vagy növény lapul a talpuk alatt. A diákokkal mindig korrekt és kiszámítható, amiért ők hálásan szeretik őt. Korrektség jellemzi kollégái felé is, így bármikor bármit meg lehet vele beszélni, ráadásul vérbeli biológiatanárként sokszor osztja meg a tantestülettel saját terményeit.

Rábai János 2015 óta a gimnázium magyar nyelv és irodalom, valamint mozgóképkultúra és médiaismeret tanára. Diákok szavazatai alapján a 2021–2022-es év tanára, osztályfőnök. A 12.e osztályfőnöke, mindenben támogató partnere 23 végzős diákunknak. Aktív és mindenre nyitott tagja közösségünknek, bármikor számíthatunk az extra programokba beletett munkaóráira és ötleteire, legyen szó a Szülők Báljáról, az iskolaújságról vagy ünnepségeink megszervezéséről. Számára a tanítás tényleg életpálya, ahol nyitott, gondolkodásra és elfogadásra kész embereket nevelhet saját tantárgya tanításán és magában is rejlő értékek megmutatásán keresztül. A tantestület meghatározó alakja, alázatos munkája mindannyiunk számára példaértékű:

Velényi Dóra, pályája kezdete óta, 22 éve a Karinthy Frigyes Gimnázium tanára. Spanyol-német nyelvszakos tanár, két teljes állású spanyoltanárunk egyike volt. Soha nem fukarkodik a diákjaira szánt órákkal: az iskolában lyukasórákban vagy délután a folyosókon ülve, de akár este a saját otthonából tartott online alkalmakon folyamatosan azon dolgozik, hogy nyelvvizsgára és OKTV-re készítsen. Mindezt a diákjaiért teszi, teljesen ingyen. Ennek eredményeképp többszáz nyelvvizsga és rengeteg OKTV döntős helyezés diákjai jutalma. Emberséggel, szeretettel tanítja diákjait, őszintén érdekli őt, hogy vannak, mi bántja őket, vagy éppen minek örülnek. Önmagából mindig 200%-ot ad. A tanári kar meghatározó alakja, kollégái is bármikor számíthatnak rá, legyen szó akár szakmai, akár emberi jellegű kérdésről.