2023.01.28., szombat - Karola, Károly
Kecskemét: 1o - 3o
Az ország 19 megyéjében

Orbánék hatvanpusztai birtokáról ír az El País: ezt a rendszert bünteti az EU

frisshirek.hu, 2022. december 04. - 21:00
Orbánék hatvanpusztai birtokáról ír az El País: ezt a rendszert bünteti az EU
A lap szerint a hatvanpusztai uradalom egyfajta allegóriája a rendszernek, amelyet az Európai Unió a támogatások megvonásával büntet. Hadházy Ákos szombaton a Facebookon arról posztolt, hogy megépült a hatvanpusztai Orbán-birtok főkapuja is.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Spanyolország legnagyobb példányszámban eladott napilapja, az El País az Orbán család hatvanpusztai birtokáról ír. Mindezt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mutatta meg nekik. 

A cikk szerint

"az ingatlan körül felmerülő gyanúk és kapcsolatok egy olyan rendszert illusztrálnak, amely példátlan büntetést kapott az EU-ban”.

A lap megjegyzi, hogy a birtok tulajdonosa papíron persze Orbán Viktor édesapja, de a környező földterületek is mind-mind a miniszterelnök barátjának, Mészáros Lőrincnek tulajdonában állnak. 

A szerző megállapítja, hogy hatvanpusztai ingatlan egyfajta allegóriája a rendszernek, amelyet az Európai Uniótól a támogatások megvonásával büntet - szemlézte az írást a hvg.hu.

Hadházy Ákos szombaton a Facebookon arról posztolt, hogy megépült a hatvanpusztai Orbán-birtok főkapuja is.

Az Orbán-család vagyonosodásáról a telex.hu írt részletes, tényfeltáró cikket.

Fotó: Hadházy Ákos facebook