2023.06.06., kedd - Cintia, Norbert
Kecskemét: 18o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Szombaton még szükség lesz az esernyőkre

frisshirek.hu, 2023. január 21. - 07:00
Szombaton még szükség lesz az esernyőkre

Szombaton sokfelé számíthatunk csapadékra, kezdetben több tájegységünkön szállingózhat a hó, alakulhat ki kisebb havazás

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Napközben elsősorban a Dunántúlon és északon havazhat, máshol eső, havas eső lehet a jellemző. Nyugaton, északnyugaton erős, helyenként akár viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, így helyenként kisebb hófúvás sem kizárt. Hajnalra az Alföldön többfelé pára, köd képződhet.

Reggel -4 és +2, kora délután 0 és 5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A hó vastagsága Bánkúton 36, Kékestetőn és Galyatetőn 40, Mátraszentistvánon 20 centiméter.

Szombaton is kettősfronti hatás érvényesül.

Fejfájás, migrén, keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, továbbra is erősek lehetnek mind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak.

Tompaság, bágyadtság, lehangoltság, dekoncentráltság és alvászavarok is előfordulhatnak.

A szeles tájakon fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Egy újabb nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Romlik hő- és komfortérzetünk.

Itt az influenzajárvány, öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Szombaton vizes, csúszós, a havazással érintett tájakon síkos, latyakos, hókásás, havas utakkal találkozhatnak a közlekedők.

Nyugaton, északnyugaton erős, helyenként akár viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet, így helyenként kisebb hófúvás sem kizárt. Emiatt jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása, valamint jelentősen csökkenhet a látástávolság is.

Hajnalra, reggelre az Alföldön többfelé pára, köd képződhet, mely szintén korlátozhatja a látási viszonyokat.

Tartsunk megfelelő követési távolságot, vezessünk körültekintően, nagyon óvatosan!

forrás: időkép.hu

fotók: Galyatető, Demecs Norbi túrái Facebook-oldala