2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Kecskemét: 4o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Kacsalábon forgó palotát építtetett uniós forrásból a fideszes polgármester

frisshirek.hu | 2023. január 23. - 20:00
Kacsalábon forgó palotát építtetett uniós forrásból a fideszes polgármester

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn posztolt egy videót a Facebook-oldalán arról, hogy ellátogatott Pétervásárra megnézni, mire fordította a helyi polgármester, Eged István az 50 millió forint uniós támogatást. Mint kiderült, az összegből falusi szálláshelyként működő jacuzzis kastélyocska épült, ahol a képviselő látogatása idején egyetlen vendég sem tartózkodott, ellentétben a betegszabadságát töltő városvezetővel.

Hadházy Ákos a Facebook-oldalán tette közzé hétfőn, hogy Pétervására fideszes polgármestere 50 millió forintos uniós támogatásból kacsalábon forgó falusi szálláshelyet épített.

Eged Istvánt munkaidőben találtam a jakuzzis, tornyos kastélyocskában, ahol azt állította, hogy betegszabadságon van és éppen takarítja az ingatlant. Reméljük, nem mondott igazat, mert akkor ez táppénzcsalás-gyanús…

– szögezte le Hadházy Ákos.

A videóból kiderült, hogy a független országgyűlési képviselő a turisták helyett csak Eged Istvánt találta az ingatlan udvarán, ahol a kapun keresztül érdeklődött a szálláshelyről. A polgármester Hadházy vendégekkel kapcsolatos megjegyzésére közölte, hogy a hely az övé, de nem szeretne nyilatkozni, és kérte, a képviselő tegye le a kezéből a kamerát. A város vezetője arra a kérdésre, hogy mennyi látogató szokta igénybe venni az épületet, csak azt felelte, hogy ahhoz semmi köze a honatyának, emellett azt sem árulta el, hol hirdeti a hely nyújtotta lehetőségeket.

Eged István az épület paramétereiről sem mondott semmit, csak azt, hogy utána kell nézni a pályázatnak, és abból kiderül a válasz. Arról is hiába érdeklődött a képviselő, hogy mi szükség volt erre az ingatlanra, mert a válaszadás helyett a polgármester azt kérte, írásban keresse meg a kérdéseivel. Amikor Hadházy a város vezetőjénél annak próbált utána járni, hogy van minderre ideje a munkája mellett, azt a feleletet kapta, hogy jelenleg betegszabadságon van és éppen takarítja a helyet a vendégek érkezése előtt…

Az országgyűlési képviselő szerint 50 millió forint nagyon sok pénz. Van, aki egész életében nem lát ennyit, egy kezdő tanárnak pedig 15 évet kellene dolgoznia érte. Az Eged-család emellett még több mint 58 millió forinthoz jutott a „piszkos” Brüsszel miatt a Vidékfejlesztési Programból. 

A politikus erre azért nem kérdezett rá a találkozás során, mivel akkor még nem tudott róla.

A beszélgetés enélkül is igencsak bizarr volt és arra sajnos nem kaptam választ, hogy a város vezetője a beruházással a helyi adóbevételt szeretné-e növelni. Eged István azért azt elmondta nekem, hogy úgy véli, minden rendben van, hiszen a projekt láthatóan megvalósult, tehát nem történt lopás…

– írta a posztjában Hadházy.

Hozzátette: az lehet, hogy lopás nem történt, de az biztos, hogy ez egy újabb példa arra, hogy Orbánék hogyan fizetik ki az embereiket a „gaz” Brüsszel pénzéből. A luxusvillának kinéző „falusi szálláshely” egyébként valóban foglalható a szallas.hu oldalon. A polgármester egyelőre nem ott lakik, bár a betegszabadságát már ott tölti. Érdemes azt is tudni, hogy ezeket az uniós projekteket csak öt évig kötelező fenntartani, utána nyugodtan azt lehet mondani, hogy befuccsolt a vállalkozás és inkább lakásként használják az épületet.

Kiemelt kép forrása: Hadházy Ákos videója