2023.03.27., hétfő - Emánuel
Kecskemét: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Időzóna váltására kerül sor hamarosan a megszállt ukrajnai régiókban

frisshirek.hu, 2023. január 27. - 16:50
Időzóna váltására kerül sor hamarosan a megszállt ukrajnai régiókban

Az orosz ellenőrzés alá került négy ukrajnai régió lakói hamarosan óráik átállítására kényszerülhetnek. A moszkvai idő lesz ugyanis a hivatalos a jövőben ezeken a területeken – jelentette be az orosz Kereskedelmi és Ipari Minisztérium.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A változás a zaporizzsjai, herszoni, donyecki és luhanszki régiók lakosait érinti, mindez az Orosz Föderáció regionális törvényalkotásával való fokozatos összehangolás jegyében zajlik a minisztérium közleménye szerint. A régiókban élőknek egy órával kell hamarosan előrébb állítaniuk óráikat.

A szeptemberben lebonyolított régiós referendumokat követően Moszkva annektálta a négy megye megszállt területeit, miután Putyin elnök októberben aláírta az erről rendelkező törvényt.

Az időzóna megváltoztatására vonatkozó törvénytervezetet már benyújtották a moszkvai parlament alsóházába, a Dumába – jelentette be a kereskedelmi és ipari tárca a The Moscow Times híradása szerint.

Mostanáig a kelet-európai időzónához tartoztak ezek a régiók, ahol a kijevi idő a mérvadó.

Fotó: TimeServer