2023.03.27., hétfő - Emánuel
Kecskemét: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Töretlen a magyarok édességszeretete januárban is az újévi fogyókúrás fogadalmak után

Fodor Orsolya, 2023. január 27. - 20:10
Töretlen a magyarok édességszeretete januárban is az újévi fogyókúrás fogadalmak után

Nem csökkent a vendégek édességigénye januárban, tehát elmondható, hogy az újévi fogyókúrával kapcsolatos fogadalmak nem vetették vissza a süteményfogyasztást. A híres balassagyarmati Jagyutt Cukrászatban igyekeznek megfelelni a kor követelményeinek, így kapható náluk diétás finomság is. A fiatalokra jellemző az, hogy előszeretettel próbálják ki az új ízeket, ám ha akcióról van szó, akkor a tradicionális krémes lehet a legcsábítóbb nyalánkság, ami talán sosem megy ki a divatból.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az újévi fogyókúrával kapcsolatos fogadalmak nem csökkentik januárban a cukrászdák forgalmát. Jagyutt Péter balassagyarmati mestercukrász, a Nógrád Megyei Kézműves Kamara volt elnöke a frisshirek.hu-nak elmondta, hogy a cukrászdáknak van egyfajta hangulata és azért, hogy ezt minél szélesebb réteg élvezhesse, akciókat tartanak bizonyos időközönként.

A vevők egy részét biztosan elveszítettük az áremelkedések miatt, ezért is van szükség arra, hogy például „krémes hétvégét” tartsunk, ahol kedvező áron többféle változatot kóstolhatnak meg a vendégek

– mondta Jagyutt Péter.

Hozzátette: természetesen igyekeznek a kornak megfelelő diétadivatnak is eleget tenni, ezért kínálnak olyan desszerteket, amelyek a lehető legszélesebb körben kielégítik a vásárlói igényeket. Fogyni viszont azzal nem lehet, ha valaki diétás finomságot fogyaszt a hagyományos helyett. 

A mestercukrász szerint annyi új íz van manapság, hogy túlságosan el vagyunk kényeztetve. A magyar ember édességszeretetét ellenben nem szabad a nyereségvággyal megtörni.

Én kisiparosnak vallom magam a mai napig és hiszem azt, hogy a mesterség tisztelete az iparos becsülete. Az újabbnál újabb trendek a reklámoknak és a sajtónak köszönhető, amelyek hatással vannak az emberek ízlésére. A divatot leginkább a fiatalok követik, akik szeretik az újdonságokat

– árulta el a mestercukrász.

Mint mondta, a félkész termékekben, pasztákban sokszor ízfokozó van, ami miatt úgy érezzük, hogy nagyon finomat eszünk. Ilyesmi egy krémesben, vagy képviselőfánkban nincs, mégis nagyon sokan rajonganak értük, talán azért, mert ezek a hagyományos édességek az élelmiszeripari trükkök nélkül is nagyon finomak.

Fotók: Jagyutt Cukrászat