2023.03.27., hétfő - Emánuel
Kecskemét: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Párizs 2024 - Lemondott a szervezőbizottság sportigazgatója

frisshirek.hu, 2023. január 28. - 08:30
Párizs 2024 - Lemondott a szervezőbizottság sportigazgatója

 Személyes okokra hivatkozva pénteken lemondott a 2024-es, párizsi olimpia szervezőbizottságának sportigazgatója, Jean-Philippe Gatien.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az olimpiai hírekre és sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál beszámolója szerint a korábban világbajnok és olimpiai ezüstérmes asztaliteniszezőt Aurélie Merle váltja, aki 2018-ban csatlakozott a bizottsághoz és eddig az ötkarikás játékok versenyigazgatója, valamint sportigazgató-helyettese volt.

Gatien már a francia pályázat készítésében is nagy szerepet vállalt, majd több meghatározó kérdésben is részt vett a döntéshozatalban: az ő nevéhez fűződik például a hullámlovaglás áthelyezése Tahiti partjaira. Emellett annak a csoportnak is a tagja volt, amely ellenezte a karate olimpiai programban maradását tokiói bemutatkozását követően.

Az 54 éves tisztségviselő tavaly lemondott a Francia Nemzeti Sportintézet igazgatótanácsában betöltött szerepéről, hogy teljes mértékben olimpiai teendőire tudjon koncentrálni.

fotó: Paris 2024