2023.03.27., hétfő - Emánuel
Kecskemét: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Szombaton kisebb havazás, havas eső kialakulhat

frisshirek.hu, 2023. január 28. - 07:00
Szombaton kisebb havazás, havas eső kialakulhat

Szombaton felhős, borongós lesz felettünk az ég, csupán északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan havas eső, hószállingózás, valamint kisebb havazás ismét előfordulhat. 

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Több helyen előfordulhat hószállingózás, délen, délkeleten havas eső. Jelentősebb hótakaró kialakulása nem valószínű.

Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet.

Reggel -3 és +1, napközben -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

A hóvastagsága Eplénynél 40, Bánkúton és a Kékestetőn 36, Mátraszentistvánban 35, míg Sátoraljaújhelyen csak 2 centiméter.

Orvosmeteorológia

Szombaton fronthatás nem várható.

Borongós, fényszegény időjárásra készülhetünk, emiatt fáradtabbak, lehangoltabbak, kedvetlenebbek lehetünk. Alvászavarok, görcsös panaszok is előfordulhatnak.

A nyirkos, hideg időben felerősödhetnek az ízületi bántalmak, a szeles tájakon élőknél nyugtalanság, ingerlékenység is felléphet. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére.

Közlekedésmeteorológia

Mivel több helyen fordulhat elő gyenge havazás, havas eső, így sokfelé számíthatunk nedves, vizes, csúszós, átmenetileg helyenként akár síkos, latyakos, esetleg hókásás, havas utakra.

Az északi-északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, nyugaton és északkeleten erős lökések, melyek csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel néhol pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

Tompulhatnak reflexeink, ezért tartsunk elegendő követési távolságot.

forrás: Időkép

fotó: pixabay