2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 10o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Putyin különleges vonaton, titkos vasúti hálózaton utazgat – írja oknyomozó portálok állításaira hivatkozva a Szabad Európa

frisshirek.hu | 2023. február 15. - 17:51
Putyin különleges vonaton, titkos vasúti hálózaton utazgat – írja oknyomozó portálok állításaira hivatkozva a Szabad Európa

Vlagyimir Putyin orosz elnök többnyire egy különleges páncélvonattal utazik az utóbbi hónapokban. Titkos vasúthálózatot, állomásokat építettek ki számára lakóhelyei közelében – oknyomozó újságírók állítása szerint. A Projekt állítása szerint az állomáson helikopterleszállóhely is található, a területet kiemelten őrzik. A portál tudomása szerint a titkos állomás és a hozzá vezető vasútvonalak még 2019-ben épültek.

A Projekt nevű internetes oknyomozó portál február 14-én hozta nyilvánosságra, hogy az elmúlt években vasúti síneket fektettek le, továbbá titkos állomásokat építettek fel Putyin oroszországi rezidenciái közelében.

Az egyik ilyen titkos vasútállomás több új vasútvonal mellett az ország északnyugati, novgorodi régiójában, a Valdaj Nemzeti Park területén létesült, az egyik elnöki rezidencia közelében - írja a Szabad Európa.

A Projekt állítása szerint az állomáson helikopterleszállóhely is található, a területet kiemelten őrzik. A portál tudomása szerint a titkos állomás és a hozzá vezető vasútvonalak még 2019-ben épültek.

A műholdfelvételeket is tartalmazó riport szerint egy másik vasútállomást 2015-ben húztak fel a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban, Putyin elnöki rezidenciájától mindössze négyszáz méterre.

Különleges vasúti peron és a többi vasúti vágánytól magas kerítéssel elválasztott vasútvonal épült 2017-ben Putyin Bocsarov Rucsej rezidenciája közelében is, a fekete-tengeri üdülőhelyen, Szocsiban – közölte az oknyomozó riport.

Két nappal ezelőtt egy másik oknyomozó csoport, a Dosszié arról számolt be, hogy Putyin egy olyan vonatszerelvényt használ utazásaihoz, melyet 2015-ben kifejezetten neki készítettek. A páncélozott vonatot 2021 második felében kezdte el használni az elnök, amikor már javában zajlott a felkészülés az ukrajnai invázióra.

A Dosszié szerint Putyin azért utazik repülőgép helyett vonattal, hogy elkerülje esetleges nyomon követését. A vonatok mozgását ugyanis jóval nehezebb megfigyelni.

A Nexta Tv Twitter-oldalán azt írja, Putyin páncélvonata hálószobával és irodával is fel van szerelve. Több antenna tartozik hozzá, a kocsikat három mozdony húzza egyszerre. A vonat így maximális sebességgel tud haladni anélkül, hogy meg kellene állnia.

A videóban bemutják Putyin titkos palotáit, az elnök titkos terveit, és Vlagyimir Vlagyimirovics jachtjainak luxusflottáját, ami már nem rejtély. De ma van egy újdonság az Ön számára. Elnöki páncélvonat milliárd rubelért! Érdekesen hangzik? További részletek a mai videóban - írják beharangozójukban a készítők.

Fotó: Kremlin.ru