2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Kecskemét: 6o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Bajnokok Ligája: Haaland remekelt, kiütötte Szoboszlaiékat a Manchester City

frisshirek.hu | 2023. március 15. - 12:30
Bajnokok Ligája: Haaland remekelt, kiütötte Szoboszlaiékat a Manchester City

Őrületes mérkőzésen aratott 7–0-s győzelmet a Manchester City az RB Leipzig ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, így 8–1-es összesítéssel bejutott a legjobb nyolc közé.

Az első mérkőzést követően nehéz összecsapás várt az RB Leipzigra a Manchester City otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután hazai környezetben 1–1-es döntetlent ért el az első mérkőzésen. A visszavágón Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is a kezdőben kapott helyet a lipcseieknél.

A találkozót nagy iramban kezdte a Manchester City, a 22. percben pedig már előnybe is került a házigazda Erling Haaland büntetőből szerzett találatával. Két perccel később aztán érkezett is a második gól: Kevin De Bruyne lövése után a kapufáról pont a norvég elé pattant a labda, aki az üres kapuba fejelt. A félidő ráadásának második percében aztán megszerezte harmadik gólját is a támadó, így 3–0-s eredménynél vonulhattak szünetre a felek.

A fordulás után aztán nem állt meg a manchesteri gépezet: a 49. percben előbb Ilkay Gündogan növelte négy, majd négy perccel később Erling Haaland ötgólosra a különbséget. A norvég aztán az 57. percben is bevette Janis Blaswich kapuját, ezzel megszerezve ötödik találatát. Korábban erre csak Lionel Messi volt képes, hogy egy mérkőzésen öt gólt szerezzen a BL egyenes kieséses szakaszában, még 2013-ban a Bayer Leverkusen ellen.

A 7–0-s végeredményt aztán Kevin De Bruyne állította be a rendes játékidő ráadásának második percében, így a Manchester City összesítésben magabiztos, 8–1-es győzelmet aratott és bejutott a BL legjobb nyolc csapata közé.

A mérkőzés összefoglalója

A nap másik mérkőzésén az Internazionale megőrizte egygólos hazai sikerét a visszavágón is, hiszen 0–0-s döntetlent játszott az FC Porto otthonában, így 1–0-s összesítéssel bejutott a legjobb nyolc csapat közé.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Manchester City–RB Leipzig 7–0 (Haaland 22. – 11-esből, 24., 45+2., 53., 57., Gündogan 49., De Bruyne 90+2.)

Összesítésben 8–1-es eredménnyel továbbjutott a Manchester City.
FC Porto–Internazionale 0–0
Összesítésben 1–0-s eredménnyel továbbjutott az Internazionale.

Kiemelt fotó: mancity.com