2023.06.06., kedd - Cintia, Norbert
Kecskemét: 17o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Farkas Sándor megígérte, újra lesz szülészet Szentesen

Bottyán Róbert, 2023. március 24. - 18:10
Farkas Sándor megígérte, újra lesz szülészet Szentesen

Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség fideszes országgyűlési képviselője bejelentette, hogy újranyitják a szentesi Dr. Bugyi István Kórház fekvő szülészet-nőgyógyászati osztályát. Elmondása szerint minderre a szegedi klinikákkal kötött megállapodás miatt lesz lehetőség. Szentesen január elseje óta nem lehet szülni, a kismamákat Szegedre, Orosházára, Kecskemétre, Hódmezővásárhelyre irányították.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Először ősszel lehetett arról hallani, miszerint nem lesz szülészet-nőgyógyászat Szentesen, elsősorban a szakemberhiány miatt – erről írtunk a Frisshirek.hu-n is. A kórház sokáig nem reagált, de a szülészet megmaradásáért Facebook oldal is indult, ahová azok rövid videóit várták, akik Szentesen születtek, vagy azokat, akik itt szülnének. Később felkerült egy dokumentum a kórház oldalára, amiből kiderült, 2023. január 1-től a szülészet-nőgyógyászati osztályon az aktív fekvőbeteg szakellátás átmenetileg szünetel.

Egy hónapja közölték, a kismamák Orosházát is választhatják, ugyanis a Nemzeti Népegészségügyi Központ eredetileg csak Vásárhelyt, Szegedet és Kecskemétet jelölte ki, azonban a megyehatáron élőknek, – Nagymágocs, Árpádhalom, Fábiánsebestyén, – sokkal közelebb van Orosháza, mint a csongrád-csanádi intézmények.

,Szeretnék egy örömhírt megosztani a Dr. Bugyi István Kórházzal kapcsolatban

– így kezdte a közösségi oldalára feltöltött videóját Farkas Sándor. A térség parlamenti képviselője arról beszélt, a kormányülést követően egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel, aki elmondta,

nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy a szentesi kórház státusza megmarad, mégpedig úgy, hogy a szegedi klinikákhoz fog tartozni és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek, gondolok itt a szülészetre, mind vissza fognak kerülni és a kórház működése stabil marad.

Várhatóan júniustól indulhat meg a szünetelő osztály. Érdekesség, hogy eredetileg a szakemberhiányra hivatkozva állították le január 1-től a szülészet-nőgyógyászatot, így furcsa lesz látni, hogy szegedi dolgozók járnak majd át az 50 kilométerre lévő szentesi kórházba.

Fotó: szentesi-korhaz.hu