2023.06.06., kedd - Cintia, Norbert
Kecskemét: 18o - 19o
Az ország 19 megyéjében

Kikapcsolódás babáknak és anyáknak egyaránt!

frisshirek.hu, 2023. március 24. - 18:58
Kikapcsolódás babáknak és anyáknak egyaránt!

Farádon "Ringató" foglalkozásra invitálják a szülőket gyermekekkel, ahol játékos formában igyekeznek megkedveltetni az együtt éneklés, zenélés örömét!

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Magyar Vöröskereszt támogatásával, a Farádi Biztos Kezdet Gyerekházban remek kikapcsolódás indul útjára anyáknak, és babáknak. A „Ringató” minden páratlan hétfőn 9:30-kor van, amire már pár hónapos kicsikkel is lehet érkezni, de nagyobbacska gyermekeket is szívesen várnak. A program célja, hogy a szülők megismerhessék a zenei nevelést, átéljék a közös éneklés és játékos tanulás élményét.

Fontos kiemelni, hogy itt nem a fejlesztés a cél!

Annál inkább, hogy a gyerekek művészeti és zenei nevelése már kicsi korban elkezdődjön, és fogékonnyá váljanak, musikálisak legyenek. A különböző korosztályokat nem osztják csoportokra, így megtanulják az együtt játszás, éneklés, zenélés örömét is, és szociálisabbak is lesznek a kicsik ezáltal.


A „Ringatóra” ugyan nem csak édesanyák, de apák, nagyszülők is mehetnek mégis a csoportos, közösségi élmény is sokat számít. Az anyák a gyermekek születésével kiesnek a munkából, a közösségi körforgásból, kissé elszeparálódnak, amit van aki nehezebben visel. Így jó egy olyan csapathoz tartozni, ahol nem csak az adott programon tudnak részt venni és élményeket gyűjteni karöltve a gyermekükkel, de megismernek más szülőket is, akikkel beszélgetést tudnak folytatni hasonló élethelyzetekről, problémákról. Így lehetőséget kapnak rá, hogy kevésbé érezzék magukat egyedül, és még akár barátságok is köttetnek! 


Fotó: pixabay