2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Közel 1500 tanuló látta a zenét

Bottyán Róbert | 2023. április 30. - 09:15
Közel 1500 tanuló látta a zenét

Szombat délelőtt Makón volt az ünnepélyes díjátadója a Láttad-e már a zenét? című rajzpályázatnak, amelyre öt megyéből közel 1.500-an jelentkeztek. A mai ünnepségen 112 ifjú alkotót tüntettek ki.

Lapunk, a Friss Hírek a hónap elején megírta: a rajzpályázat arról szól, hogy a diákok a makói születésű zongoraművész, Szentpéteri Csilla műveire alkotnak. A diákok idén már öt vármegyéből, Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém vármegyéből küldtek be műveket.

,,Amikor beérkezett ez az 1481 alkotás, elképedtem, hiszen 5 évvel ezelőtt 583 volt ez a szám"

– fogalmazott a mai megnyitón Szentpéteri Csilla. A zongoraművész számára óriási öröm, hogy egyre több a pályázó, a XXI. századi diákok „amikor alkotnak, hihetetlen színesnek látják a zenét és elutaznak a zongorabolygóra.”

Úgy értékelt, szeretik a diákok, élvezik, hihetetlen kreatívak, fantáziadúsak. Minden mű mehetne kiállítóterembe, érzékenyek, felszabadultak, színesek. Megköszönte a szülőknek, hogy engedték alkotni a diákokat, a tanulóknak pedig, hogy el tudtak mélyülni ebben a zaklatott, felgyorsult, kaotikus XXI. században.

Szentpéteri Csilla elmondta: már közel 5 ezer ilyen műalkotásokuk van és „valami izgalmas dolgot” szeretnének kezdeni velük, például Makón egy ruhászárító kötélen végigvinni, hetekig mutogatva a városban. Vagy eljuttatni az ország gyermekklinikáira, a beteg gyermekek gyógyulását segítve.

Fotók: a szerző felvétele