2023.11.30., csütörtök - Andor, András
Kecskemét: -2o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel a bajai rendőrök

frisshirek.hu | 2023. május 04. - 20:45
Kábítószer-kereskedő hálózatot számoltak fel a bajai rendőrök

Több hónapos nyomozás után május 3-án hajnalban csaptak le a bajai rendőrök, a Bács-Kiskun, a Baranya, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrök és az adóhivatal egységei. 8 férfit elfogtak a helyszínen, a házkutatás során kábítószer gyanús anyagokat, készpénzt és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A bajai nyomozóknak olyan információ jutott a birtokukba, hogy Baján és a környező településeken egy csoport különböző kábítószereket árul. A több hónapos nyomozás eredményeként több célszemély is látókörbe került - tájékoztatott a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Május 3-án hajnalban egy összehangolt akció keretén belül 8 helyszínen jelentek meg egyidőben a rendőrök. Az elfogásokban a bajai rendőrökön felül a főkapitányság munkatársai, valamint a Bács-Kiskun, Baranya, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egységei vettek részt.

A nagyszabású akciókban 8 férfit fogtak el. A házkutatások során kábítószergyanús anyagokat, készpénzt és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le a nyomozók.

A legnagyobb fogás az egyik bajai helyszínen volt, ahol a nyomozók közel 6,3 kilogramm szárított növényi anyagmaradványt, 1090 darab ecstasy-t, 132 gramm kokaint és 40 gramm hasist, valamint mérlegeket foglaltak le. A lefoglalt anyagokat szakértő vizsgálja.

Vagyonvisszaszerzés céljából közel 7,3 millió forintot, 780 euro-t, laptopokat, telefonokat és tableteket foglaltak le a nyomozók. Az elfogott férfiakkal szemben kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás. A rendőrök az ügyben a csoport egyes tagjaival szemben kezdeményeztek letartóztatásokat.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság videót is közzétett az elfogásról, melyet az életkor ellenőrzése céljából bejelentkezés után tekinthet meg:

Fotó és videó: police.hu