2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 11o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Dühében rontott neki exe autójának, egy kirakatüveget is kitört a nagykanizsai férfi

frisshirek.hu | 2023. május 12. - 16:11
Dühében rontott neki exe autójának, egy kirakatüveget is kitört a nagykanizsai férfi

A Nagykanizsai Járásbíróság tárgyalás mellőzősével döntött annak a férfinek az ügyében, aki részegen akarta rendezni kapcsolatát volt barátnőjével.Az ittas vádlott még 2022. augusztus 6-án délután Nagykanizsán egy élelmiszerbolt parkolójában veszekedett volt barátnőjével.

A férfi a kapcsolatuk helyreállítását szerette volna megbeszélni a nővel, aki azonban a magánéleti dolgaikat nem akarta a helyszínen szintén jelenlévő alkalmazottja és annak férje előtt, az utcán megtárgyalni. A nő felszólította a férfit, hogy menjen el, mert részegen nem hajlandó szóba állni vele. A vádlott azonban nem távozott, tovább szidalmazta exét, így a nő beült az autójába, mire a férfi belerúgott a bal oldali visszapillantó tükörbe, az leszakadt és megsérült az autó fényezése is.

A vádlott tovább folytatta a kiabálást, szitkozódást, majd belerúgott az élelmiszerbolt biztonsági kirakatüvegébe, ami kitörött. A közelben lévők értesítették a rendőrséget és a járőrök még a helyszínen elfogták a rongálót.

A vádlott a gépkocsi megrongálásával 417.299 forint, míg a kirakat betörésével a tulajdonosnak 791.489 forint kárt okozott, amelyből a nő kára megtérült.

A vádlott rongálás bűntettét és vétségét valósította meg, ezért a bíróság 280.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerős, tájékoztatott a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay