2024.04.16., kedd - Csongor
Kecskemét: 5o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Holnap elszórtan záporok, zivatarok zavarhatják meg a napsütést

frisshirek.hu | 2023. május 20. - 17:30
Holnap elszórtan záporok, zivatarok zavarhatják meg a napsütést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint Európában továbbra is főként anticiklonális hatások érvényesülnek kontinensünk nagy részén. A mediterrán térségben ciklon örvénylik, amelynek a hatására erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé jelentenek csapadékot. Az eső, záporeső mellett zivatarok is kialakulnak, sőt a ciklon áramlási rendszerében szaharai eredetű por is található, így saras eső is előfordul.

A Brit-sziget térségét egy melegfront érte el, emiatt egyre nagyobb területen borult, esős idő a jellemző. A Kárpát-medence vasárnap estig a már említett magasnyomás peremén helyezkedik el, de kissé nedvesebb léghullámok érkeznek, emiatt megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye - írta meg az MTI.

Hazánkban holnap is sok napsütésre számíthatunk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Ma éjszaka kiderül az ég. Vasárnap már elszórtan kell számítani záporok, zivatarok kialakulására. A keleties szél időnként megélénkül, de jobbára mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 24 és 28 Celsius-fok között valószínű.