2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 16o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Petőfi emlékév a kecskeméti laktanyában is

frisshirek.hu | 2023. május 22. - 16:45
Petőfi emlékév a kecskeméti laktanyában is

A laktanya, ahol az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár állomásozik, 1953 óta viseli Petőfi Sándor nevét és 1973-ban emlékművet is állítottak a tiszteletére. A Petőfi emlékév alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak elismerésekkel, állománygyűléssel és Juhász István Petőfi-kutató részvételével.

A Petőfi emlékév alkalmából a pénteki napon koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál, közölték.

A kecskeméti laktanya, ahol a repülődandár állomásozik, 70 éve, 1953 óta viseli Petőfi Sándor nevét, akinek tiszteletére 1973-ban elődeik emlékművet állítottak.

A nap további részében a Magyar Honvédelem Napja alkalmából ünnepi állománygyűlés került megrendezésre, ahol Kálló Sándor alezredes, megbízott dandárparancsnok-helyettes érdem és szolgálati idő utáni elismeréseket adott át.

A rendezvény további részében az állomány meghallgathatta Juhász István Petőfi-kutató előadását a költőről, valamint Rácz-Szabó Zoltán zászlós és Báder-Nagy Tamás főtörzsőrmester zenés-verses műsorát.

Fotó: MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár/Tóth Róbert fhdgy.