2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 14o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Fizetni ki fog?

frisshirek.hu | 2023. május 23. - 13:46
Fizetni ki fog?

A gyanútlan taxisofőr szívességet tett az fuvart megrendelőnek, mikor kérését teljesítve cigarettát és sört vitt neki. A helyszínre érkezvén a 42 éves kecskeméti férfi besétált a házba, majd mikor a taxisofőr kérdezte, hogy mégis ki fog fizetni, pimszul közölte, hogy hívhat nyugodtan rendőrt.

Fuvart kért az egyik taxiszolgálattól egy kecskeméti férfi 2023. május 12-én. A sofőr elindult a megadott címre, azonban útközben felhívta a megrendelő azzal a kéréssel, hogy vigyen neki sört valamint cigarettát. A jószívű taxis megtette a szívességet, majd amikor a kis kitérő után megérkezett, átadta a csomagot az ügyfélnek. A blokkot kereste, amikor a férfi besétált a frissen szerzett holmival. A fuvaros ekkor jogosan kérdezte, hogy „fizetni ki fog?”, a megrendelőnek azonban nem volt szándékában rendezni a költségeket és közölte, hogy őt az sem érdekli, ha rendőrt hív a sértett.

A vármegyeszékhely nyomozói csalás miatt indítottak büntetőeljárást - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A nyomozás során ráadásul az is kiderült, hogy nem ez volt az első ilyen eset: egy nappal korábban több üveg kézműves sört rendelt házhozszállítással a férfi, amikért szintén nem fizetett. Azonban lopni sem volt rest, ugyanis az egyik dohányboltba napokon keresztül járt vissza szeszért. Mire feltűnt a hiány valakinek, már két tucat bornak kélt lába. A 42 éves kecskeméti férfit tegnap előtt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. Csalás és lopás miatt kihallgatták és kezdeményezik a letartóztatását.     

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: pixabay.com