2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 15o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Pünkösdi Népművészeti Fesztivál Kalocsán

Tóth Rózsa | 2023. május 26. - 08:15
Pünkösdi Népművészeti Fesztivál Kalocsán

Május 27-én és 28-án rendezik meg Kalocsán a Pünkösdi Népművészeti Fesztivált, melyre várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A program egyik fő attrakciója a folklórfelvonulás, ahol kalocsai és környékbeli települések táncegyüttesei és a testvérvárosok küldöttségei vesznek majd részt. Este utcabálban engedheti ki a fáradt gőzt az, aki ellátogat a helyszínre.

Igazi örömünnepre készül Kalocsa a pünkösdi hétvégén, május 27-én és 28-án, amikor megrendezésre kerül a Pünkösdi Népművészeti Fesztivál. A programokról a Viski Károly Múzeum oldalán olvashatunk részletesen, mi most egy kedvcsináló ízelítőt adunk a rendezvényről.

Az esemény szombaton 16:30-kor kezdődik a Kalocsai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola és a Bokréta Népművészeti Egyesület évzáró műsorával. Ezt követi a táncház a Platán Rendezvényközpont előtt. Másnap reggel 9 órától gyermeknapi programok kerülnek megrendezésre a Kalocsa Jövőjéért Egyesület szervezésében az Érsekkertben. Délután 15 órakor folklórfelvonulás a kalocsai és környékbeli települések táncegyütteseinek, Kalocsa testvérvárosai küldöttségeinek részvételével.

A felvonulás útvonala a Városháza-Szent István király út-Szentháromság tér-Érsekkert lesz.

Az Érsekkerti Szabadtéri Színpadon ünnepi köszöntőket hallgathatunk, folklórműsort nézhetünk, majd csatlakozhatunk az utcabálhoz, melyen a Koktél zenekar biztosítja a talpalávalót szintén a Platán Rendezvényközpont előtt.

Az esemény elmaradhatatlan szereplője a termelői és kézműves piac, ahol kalocsai és környékbeli kiállítók vesznek részt. A programokon való részvétel díjtalan. 

Fotó: Viski Károly Múzeum Facebook oldala