2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Több száz gyermek álma vált valóra gyereknapon

frisshirek.hu | 2023. május 30. - 11:25
Több száz gyermek álma vált valóra gyereknapon

A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok megnyitották szertárkapuikat a nagyközönség előtt gyermeknap alkalmából Bács-Kiskun vármegyében. A gyerekek felülhettek a tűzoltó autókra, felpróbálhatták a védőruhákat és kipróbálhatták a légzőkészülékeket.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, május utolsó vasárnapja hagyományosan a gyerekekről szól, így idén is megnyíltak a tűzoltószertárak kapui május 28-án.

A Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy idén is nagyon népszerű volt a Nyitott szertárkapuk napja. A hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok megnyitották szertárkapuikat a nagyközönség előtt gyermeknap alkalmából.

Több száz gyermek álma vált valóra, hiszen a mesékből már oly sokszor látott tűzoltóautókra most fel lehetett ülni, a tűzoltó védőruhákat is fel lehetett próbálni. A gyermekek lelkesedése egész nap kitartott, fáradhatatlanul vették birtokba a tűzoltólaktanyákat, kapaszkodtak fel a tűzoltóautókra. Kicsik és nagyok álma, hogy tűzoltók legyenek most valósággá vált, ha csak egy kis időre is.

Egymás kezébe adták a sisakot, a bátrabbak még a légzőkészüléket is kipróbálták. A füstsátor előtt kígyózott a sor, mindenki szerette volna megtudni milyen érzés odabent lenni és megtalálni a „mentendő” dolgokat. Minden érdeklődőnek lehetősége nyílt arra, hogy megismerkedjen a tűzoltók hétköznapjaival a laktanyán belül, a beavatkozások mikéntjével és a felszereléseket is ki lehetett próbálni.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság