2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 14o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Felvette a pénzét a nyugdíjas az ATM-ből, lecsapott rá a tolvaj

frisshirek.hu | 2023. május 31. - 12:18
Felvette a pénzét a nyugdíjas az ATM-ből, lecsapott rá a tolvaj

Ez év januárjában Kiskunfélegyháza belvárosában egy bankautomatánál történt az eset, amikor egy nyugdíjas nő kivette a 17 ezer forintját, majd a gyanúsított erőszakos módon elvette tőle. A dulakodás közben a sértett jobb kezének mutatóujján könnyebb sérülések keletkeztek. A kiskunfélegyházi rendőrök egy héttel a rablás után őrizetbe vették az elkövetőt.

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy bankjegykiadó automatánál közvetlenül a pénz felvétele után kicsavarta a nyugdíjas sértett kezéből 17.000 forint készpénzét - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a lajosmizsei férfi 2023. január 25. napján, délután, a Kiskunfélegyháza belvárosában lévő bankjegykiadó automatánál odalépett egy nyugdíjas nőhöz. A férfi azért, hogy a nő által már felvett 17.000 forintot megszerezze, dulakodni kezdett vele, ennek során pedig a sértett kezéből kicsavarta az ATM-ből felvett pénzt. A férfi ezt követően ellökte a sértettet, majd elmenekült a helyszínről.

A dulakodás közben a sértett jobb kezének mutatóujján könnyebb sérülések keletkeztek. A férfit a kiskunfélegyházi rendőrök gyorsan azonosították és egy héttel a rablás után – 2023. február 1. napján – őrizetbe vették.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: unsplash.com