2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Majdnem agyonvert egy ittas nőt egy kiskunhalasi testvérpár

frisshirek.hu | 2023. május 31. - 12:20
Majdnem agyonvert egy ittas nőt egy kiskunhalasi testvérpár

A sértett még 2022 januárjában tért be egy kiskunhalasi csárdába erősen ittas állapotban. Emiatt nem szolgálták ki, ezért szitkozódva elhagyta a vendéglátóhelyet. A kiskunhalasi testvérpár magára vette a szidalmakat, követték, majd közrefogták. Ököllel és tenyérrel ütlegelték, a fejét többször meg is rúgták. Az ügyészség a két férfit társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy csárdában italozva magukra vették egy ittas nő trágár szidalmait és azt számonkérve rajta, életveszélyesen bántalmazták - közölte a Főügyészség.

A vádirat szerint a kiskunhalasi testvérpár 2022. január 19-én délután rokonaival egy kiskunhalasi vendéglátóhelyen italozott, amikor a sértett betért és italt rendelt magának. A nőt azonban ittassága miatt nem szolgálták ki, ezért ezen felháborodva hangosan trágár kijelentést tett és távozott. A vádlottak magukra vették a nő szitkozódását, amitől idegesek lettek, mivel nem sokkal korábban halt meg az édesanyjuk.

Utánaeredtek, a csárda előtti járdán közrefogták és előbb a fiatalabb vádlott, majd a fivére tenyérrel és ököllel ütlegelni kezdték a nő fejét. A sértett ennek következtében a földre került, ahol a vádlottak tovább verték és a fejét többször meg is rúgták. A helyszínre érkező nagybátyjuk állt közéjük és vetett véget a nő további bántalmazásának.

A támadás következtében a sértett életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Az ügyészség a két férfit társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

A fotók a bűncselekmény helyszínén készültek, forrása: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.