2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 13o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Lemondott Radnóti Ákos

frisshirek.hu | 2023. június 01. - 09:15
Lemondott Radnóti Ákos

A volt polgármester szerint a győrieket már nem érdekli, hogy a múltban mi történt.

Mint arról portálunk is beszámolt, bár sokak szerint vitatható módon, de Borkai Zsoltot választották meg a Győri Atlétika Club élére.


Erre reagálva Radnóti Ákos, a város sportért is felelős alpolgármestere sajtóközleményt juttatott el a Győr+ medianak, melyben kiemelte, hogy több felületen is tévesen jelent meg, miszerint ő ellenfele volt ebben Borkainak, hiszen nem is indult a tisztségért, sőt! A küldöttülés elején elhagyta a helyszínt, mivel nem kívánt asszisztálni olyan helyzethez, amely a klub jogászának álláspontja szerint is szabálytalanságokat vethet fel.


Radnóti Ákos elmondta:


"Alpolgármesterként és elnökségi tagként is mindent megtett azért, hogy a klub magasabb besorolásba jusson, s még több állami támogatást kapjon, hiszen az ügyért együtt dolgoztak a városvezetéssel és Papp Oszkár elnökkel. Személyesen lobbiztak a korábbi, illetve a mostani sportállamtitkárnál, s a klub idén jelentős állami támogatáshoz is jutott, de úgy néz ki, hogy a jórészt állami és önkormányzati támogatásból működő klub felelős szakosztályvezetői és küldöttei jobbnak látták azt, hogy most egy hirtelen felbukkanó, más szerepvállalónak adjanak lehetőséget a bizonyításra. Utalt arra, hazánk legsikeresebb női kézilabdacsapatában, a Győri Audi ETO KC-ban – ahol elnökségi tag jellegű munkáját az ottani küldöttek elismerése mellett végzi – folytatja tevékenységét az ETO-ért. Ott a professzionalizmust testközelből is tapasztalhatta és segítheti ennek a további előremenetelét. Szívből sajnálja, hogy a GYAC-nál a fent említett visszás helyzet miatt nem tud segíteni a hasonló célok eléréséért közvetlenül a klub elnökségében, de a történtek ellenére is mindent megtesz a győri gyermek és felnőtt sportolók sikeréért, mint ahogyan kilenc éve alpolgármesterként mindig szeretett városa fejlődéséért és sikereiért dolgozott. A méltatlan küldöttgyűlés ellenére is sok sikert kíván a GYAC-nak, és immár nem elnökségi tagként, de sportért felelős városvezetőként segít a klubnak, ahol tud."


Fotó: Radnóti Ákos Facebook-oldala