2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

A háború miatt nem ér rá a honvédség, lefújták a kecskeméti repülőnapot

frisshirek.hu | 2023. június 02. - 21:15
A háború miatt nem ér rá a honvédség, lefújták a kecskeméti repülőnapot

Meglepő módon az elhibázott brüsszeli szankciók kimaradtak a mondatból. Idén ne számítsunk erre az eseményre, nem rendezik meg.

Hivatalos oldalán közölte a honvédség, hogy a honvédelmi minisztérium döntése alapján idén elmarad a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató. Mint a közleményben írták,

a mostani háborús időkben a HM és a Magyar Honvédség számára Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. A háborúval járó biztonsági kihívások miatt most a hadgyakorlati, kiképzési, haderőfejlesztési és katonaszakmai feladataik élveznek előnyt, ezért az augusztusra tervezett esemény elmarad.

“Elhúzódó háborúra számítunk, ezért jelentősen felgyorsult a haderőfejlesztés folyamata, nemcsak az eszközbeszerzések és a védelemipar területén, de fokozott figyelem irányul a katonák harckészültségének emelésére is”

– írták, hozzátéve, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagy, vezérkari főnök részére a haderő képességének magasabb, hadműveleti szintre emelését írta elő, amely az alakulatok számára fokozott terhelést és összpontosítást jelent.

Fotó: HM weboldala