2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Drogterjesztő hálózatot kapcsoltak le Bácsban, 16 ember a rács mögött

frisshirek.hu | 2023. június 02. - 10:45
Drogterjesztő hálózatot kapcsoltak le Bácsban, 16 ember a rács mögött

Több mint 200 rendőr összesen 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben május 31-én hajnalban és számolt fel ezzel egy kábítószer-kereskedő hálózatot. A nagyszabású akcióban 21 embert fogtak el, közülük 16-ot őrizetbe is vettek. A házkutatás során 3000 adag kábítószert, több luxusautót, aranyékszert és készpénzt foglaltak le.

Több hónapos nyomozómunka eredményeként több mint 200 rendőr, 23 Bács-Kiskun vármegyei helyszínen csapott le egyidőben – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőröknek olyan információ jutott a birtokába, hogy többek között Baján és a környező településeken, valamint Sükösdön, Kiskunhalason, Jánoshalmán és Miskén több csoport kábítószert és új pszichoaktív anyagot értékesít. Az elkövetők beazonosítása és elfogása érdekében több hónapja egy a főkapitányság által koordinált nyomozócsoport alakult.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt korábban, május 3-án hajnalban több hónapos nyomozás után  csaptak le a bajai rendőrök, a Bács-Kiskun, a Baranya, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kommandósai, kutyás rendőrök és az adóhivatal egységei. Akkor 8 férfit fogtak el a helyszínen, a házkutatás során kábítószer gyanús anyagokat, készpénzt és a terjesztéshez szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

A Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóság Bűnügyi Támogató Osztályának munkatársainak, valamint a Baranya, Fejér, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei rendőreinek közreműködésével szerdán hajnalban 23 helyszínen jelentek meg egyidőben.

A nagyszabású akcióban 21 embert fogtak el, akik közül 16 személyt őrizetbe vettek. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt indult büntetőeljárás. A házkutatások során több mint 3000 ezer adagnyi – több millió forint értékű – új pszichoaktív anyagot, valamint egy 570 tős kábítószer-ültetvényt találtak és foglaltak le a nyomozók. Vagyonvisszaszerzés miatt több luxusautót, fél kilogramm aranyékszert, 4900 euro-t és 5 millió forintot foglalt le a nyomozócsoport.

A rendőrök kezdeményezték az őrizetben lévő gyanúsítottak letartóztatását.

Fotó: police.hu