2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 15o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Kecskemét a betonbigyók városa

Tóth Rózsa | 2023. június 05. - 17:15
Kecskemét a betonbigyók városa

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt a rubik kockát is azért festette, mert a betonkocka unalmas volt és szürke, szerették volna feldobni valamivel. A mostani alkotások vidámak és színesek.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt, a napokban megsemmisült a kecskeméti rubik kocka, mely eredetileg egy csúf betonkocka volt és négy évvel ezelőtt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kecskeméti csapata festette le.

Lapunk megkeresésére Karikó Ágnes az MKKP Kecskeméttől azt a tájékoztatást adta, hogy 4 éve azért festették le ezt a betontömböt, mert unalmas volt és szürke.

Fel akarták dobni valamivel, emiatt döntöttek a Rubik kocka mellett, a formája miatt kézenfekvő volt.

Ez a betonkocka a Hőközponté volt egyébként, szerelőakna, tehát nem felesleges volt, csak nem túl szép. Ezen akartak segíteni. 

Az országban több helyen is lett azóta Rubik kocka, például Ajkán és Szombathelyen is.

Különösebb jelképe nem volt, csak nem akarták, hogy unalmas és szürke dolgok legyenek a városban, úgy látták, szerették is az arra járók, mindig lehetett rajta látni egy-két kisgyereket ugrándozni.

Most arról tájékoztattak, hogy újabb betonbigyókat festettek le, meglátták és hamar a tettek mezejére léptek és kicsinosították őket.

Fotó: MKKP Kecskemét Facebook oldala