2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 14o - 16o
Az ország 19 megyéjében

Három fiatal bántalmazott és megalázott egy gyereket, videóra is vették

frisshirek.hu | 2023. június 09. - 16:12
Három fiatal bántalmazott és megalázott egy gyereket, videóra is vették

Június 2-án egy iskola előtt készült az a videófelvétel, amely a rendőrség birtokába került. Két fiatal bántalmazott egy gyereket, társuk pedig rögzítette az embertelen és megalázó esetet. Az rendőrség munkatársai megkezdték a kihallgatásokat, kényszerítés bűntette miatt kell majd felelniük az elkövetőknek.

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök nyomozást indítottak az ügyben, mely során azt állapították meg, hogy három fiatalkorú fiú az elkövető. A videó egy iskola előtt készült 2023. június 2-án délután.

A trió egyik tagja lökdöste, megpofozta és megrúgta a sértettet, majd arra kényszerítette, hogy megcsókolja a cimborája cipőjét. Az embertelen és megalázó esetet egy harmadik társuk rögzítette.

A beszerzett adatok szerint a bűncselekmény elkövetésével egy 15 éves, egy 14 éves és egy 17 éves fiú gyanúsítható. Kettejüket már kihallgatták az esettel kapcsolatban, és harmadik társuk sem kerülheti el a gyanúsítást. A fiúk jelenleg szabadlábon védekezhetnek, nekik kényszerítés bűntette miatt kell felelniük.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy egy-egy - először csak viccesnek tűnő - cselekedetük könnyen komoly, akár büntetőjogi következményeket is vonhat maga után. Ha valaki ilyen jellegű bántalmazás, megalázás szemtanúja, esetleg áldozattá válik, kérik, hogy forduljon azonnal a rendőrséghez!

Kiemelt képünk illusztráció, forrása: unsplash.com