2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Büntetőeljárást indít a rendőrség a ma reggeli Karmelitánál történt kordonbontás miatt

frisshirek.hu | 2023. június 13. - 18:30
Büntetőeljárást indít a rendőrség a ma reggeli Karmelitánál történt kordonbontás miatt

A rendőrség a Police.hu-n közölte, hogy rongálás miatt büntetőeljárást indítanak a reggeli kordonbontás ügyében. Mint írták, 29 embert, köztük négy országgyűlési képviselőt igazoltattak, valamint erővágókat és egyéb szerszámokat vettek el a résztvevőktől.

A Budapest, I. kerület, Karmelita Kolostornál az építési területet határoló kerítéselemeket rongálták meg és bontották le többen 2023. június 13-án 7 óra körül. A rendőrök 29 embert, köztük négy országgyűlési képviselőt igazoltattak, valamint erővágókat és az elkövetéshez használt egyéb szerszámokat vettek el a résztvevőktől. Más intézkedés nem történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szemlét tart a helyszínen, és rongálás miatt indít büntetőeljárást, írják a police.hu oldalán.

Reggel 7 órakor a Momentum húsz-harminc politikusa és aktivistája lebontotta a Karmelita előtt felállított kordonokat. A rendőrök, akik tudtak a bontásról, ekkor már sorfalat alkottak az épület bejárata előtt. A rendőrök nem akadályozták meg a kordon lebontását, de mindenkit, köztük a sajtó képviselőit is igazoltattá, írta meg a frisshirek.hu.