2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Szakács Pisti ismét alakított

frisshirek.hu | 2023. június 14. - 10:15
Szakács Pisti ismét alakított

Tény: a Megafon bebizonyította, hogy bárkiből csinál első sorban harcoló katonát.

Az ugytudjuk.hu szúrta ki, hogy a megafonosok győri nagyágyúja, Szakács Pisti kormányközeli troll most éppen Borkai Zsolt személyén humorizált.

Szakács Pisti az a megyei fideszkatona, aki közösségi oldalát (túl)maxolva napi több videóban számol be pártja jócselekedeteiről, és bizony keményen bírálja a baloldalt, mi több, az idők során kedvenc szófordulata lett a „visító libsik” kifejezés.

Mostani megmozdulása már csak azért is furcsa – álszent, kétszínű? –, mert annak idején Borkait ugyanúgy istenítette, mint most Dézsit, sőt! A szexbotránya után keményen kiállt mellette, most pedig pont ezért szólt be neki.

De internet bizony nem felejt…

Volt, aki másolt is vissza neki Borkait dicsérő posztot régről, ami természetesen törölve lett, sőt! A bizonyos bejegyzés alatt már a hozzászólások is korlátozva vannak. Azt már megszoktuk, hogy a politikai csatározásban csak olyanok vehetnek részt, akiknek ugyanaz a véleménye, mindenki más ernyő nélkül repül az oldalról.

Mindeközben a megafon hadsereg továbbra is toborozza tagjait, és továbbra is speciális rendszer szerint oktatják őket, ami főleg a social media használatára épül, hiszen pontosan tudják, hogy nagyon sok embert el lehet itt érni.

No, de álljunk meg egy szóra…

Egyértelmű, hogy a Megafon az „átlagembereknek” kiabál, akiknek tulajdonképpen fogalmuk sincs, hogyan is működnek a közösségi oldalak.

A szakembereket becsapni azonban nem lehet, hiszen ők pontosan látják / tudják azt, hogy ahány millió bele lett pumpálva 1-1 élharcos oldalába, az eredmények ezt nem tükrözik, hiszen szép számmal vannak hazánkban olyan civil bloggerek és vloggerek, akik vélhetően töredék pénzből – avagy csak tudásból –, sokkal nagyobb bázist tudtak kiépíteni maguknak.

És bizony van köztük olyan fiú is, aki bizonyára megafonék nagy sajnálatára sminkeli magát, és olykor még nőcis ruhába is bújik…Minő szégyen! Mármint megafonéknak.

Vajon ezek a többségében fiatalok, akik most az új kor Petőfijének hiszik magukat, akik segítséggel előre megírt, kamerába mondott szövegekkel kiabáljak a vélt igazukat, pár év múlva is így fognak vélekedni? Meglett emberek általában már tudják, hogy fiatalság, bolondság, sokszor teszünk, mondunk olyat huszonévesen, amit később megbánunk, ám van, ahonnan már nem lesz visszaút, és olyan bélyeg sül bele nagyon mélyen a bőrbe, amit nem lehet lerántani egy életen át sem.

A Megafon színpada (harctere) pontosan ugyanilyen.

Fotó: Szakács Pisti Facebook-oldala