2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 10o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Milliárdos veszteséget termelt tavaly a jachtot lízingelő Mészáros-cég

BFM | 2023. augusztus 10. - 11:05
Milliárdos veszteséget termelt tavaly a jachtot lízingelő Mészáros-cég

A 27 milliárd forintot érő, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó jacht egy olyan pénzügyi céghez került, amely komoly veszteséget termelt tavaly, így a hajó fenntartási költségeit sem tudja állni.

Egy ország döbbent le azon, hogy a 444 lefotózta Várkonyi Andreát és Mészáros Lőrincet egy új, a korábbinál nagyobb és drágább szuperejachton - írta meg a frisshirek.hu is. 

A mai Magyar Narancs cikke szerint az Euroleasing Zrt. tulajdonolja a Rose d’Or jachtot, melynek fedélezetén fotózta le a 444.hu munkatársa Mészáros Lőrinet és Várkonyi Andreát. A társaság a kormányközeli vállalkozóhoz köthető Magyar Bankholding lízingcége, ugyanakkor a pénzintézetben a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt.-n keresztül az állami is rendelkezik részesedéssel. 

A napilap csütörtöki cikkében arról ír, hogy az Euroleasing Zrt. tavaly 18 milliárdos bevétel mellett 1,6 milliárdos veszteséget könyvelt el. Miközben a pazar adottságokkal rendelkező jacht (62 méter, 12 kabin, 14 fős legénység) üzemeltetési költsége úgy évi 2,4 milliárd forint.