2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 10o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Pesty mese

Zimon András | 2023. augusztus 23. - 14:00
Pesty mese

Pesty László: "Szar dolog gyáván leélni egy életet, még akkor is, ha baromi gazdag valaki. Ugyanis négy pár cipőt egyszerre fölvenni nem lehet. Három jachton utazni egyszerre nem lehet".

"Nem zárnám ki, hogy ennek a becslésem szerint több hónapra prognosztizálható kommunikációs folyamatnak egy adott pontján – hát, ad absurdum" – megjelenhetnek nevek – mondta Pesty László a Népszavának egy videóinterjújában. Majd hozzátette, hogy erre „sacc per kábé” egy hónap múlva kerülhet sor.

Mint, ahogyan azt lapunk, a frisshirek.hu korában megírta, a dokumentumfilmes az idén a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor rendezvényén teli szájjal Lölő-klánozott, és Fideszes szimpátiáját félretéve azt nyilatkozta, hogy: 

A kirakatban lopunk, csalunk, zsarolunk… hazudunk, kompromittálva egy történelmi eszmét, förtelem.  

A rendező azóta többször is megszólalt a nyilvánosság előtt, és további részleteket árult el, azt általa felhozott, ködös vádakkal kapcsolatban.

Az új videóinterjúból írt cikkből kiderül, hogy Pesty úgy véli, hogy: az általa „Lölő-jelenségnek” nevezett dolog kiküszöbölhető, de ehhez akarni kéne, hogy a magyar konzervativizmust és a nemzeti gondolatot emberek tömegei még komolyabban vegyék, mint most. Kitért arra is, tett kísérleteket arra, hogy a Fidesznek is jelezze fenntartásait. Többször nyomatékosította, egyelőre nem fog konkrét neveket mondani, azonban jelezte, nagyon pozitív visszajelzéseket kapott a nagyobbik kormánypárt alsó és felső szintjeiről. Gratuláltak, megköszönték, és azt mondták, hogy ez elvezethet egy megtisztuláshoz – fűzte hozzá.

Ez egyfajta beismerés is lehet, várjuk a neveket!