2023.10.03., kedd - Helga
Kecskemét: 15o - 18o
Az ország 19 megyéjében

Munkába állt az első önkormányzati humanoid robot

frisshirek.hu | 2023. augusztus 30. - 15:00
Munkába állt az első önkormányzati humanoid robot

Új munkatárs érkezett Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatához. Az aprócska, humanoid robot, Pepper hamar a csapat kedvence lett, és már mindent tud Petőfi Sándorról. Az emberi és a gépi intelligencia ötvözetének hála a kis robot képes szórakoztatóan tanítani bárkit. Hamarosan a nagyközönség is megismerheti, hiszen az önkormányzat elsősorban rendezvényeken kívánja szerepeltetni.

A robot azonnal a kedvence lett minden önkormányzati dolgozónak. Első feladatául azt kapta, hogy mindent megtanuljon Petőfi Sándorról, Bács-Kiskun vármegye költőóriásáról. Most már tud idézni a kedvenc verseiből, tudja, hogy itta Petőfi a kávét, és egy-két izgalmas családi titoknak is birtokában van Petrovicsékról. Vele együtt az egész csapat fejlődik, ahogy megismerik, hogyan lehet hatékonyan együttműködni egy géppel és más technológiai eszközökkel a mindennapi életben.Pepper emberien gesztikulálA humanoid egy olyan speciális robot, amely az emberi gesztusokat és mozdulatokat utánozza le. Külseje hasonlít az emberéhez, de csak annyira, hogy kedvesnek, aranyosnak tartsák, mint egy kis manót. Pepper formáját tekintve barátságos, megnyerő, cuki benyomást kelt.

Kiváló beszélgetőtársa lehet bárkinek, tud magyarul és a legtöbb alapnyelven is. Sőt, mivel kezei is vannak, gesztikulációra is képes.

A 130 centiméter magas robotot a SoftBank Robotics csapata fejlesztette, a füleit és a beszédét pedig a Netlife Robotics csiszolgatta. A sok információt a mikrochipjébe a vármegye önkormányzatának dolgozói táplálták be.

Folyamatosan figyeljük, hogy milyen innovációk vannak a környezetünkben, mások milyen újszerű megoldásokat használnak tevékenységük során. A humanoid robotok már évekkel ezelőtt felkeltették érdeklődésünket, hiszen kiválóan alkalmasak arra, hogy megragadják az emberek figyelmét, ami nem olyan könnyű feladat a mai túlharsogott világunkban. Valljuk be őszintén, a legtöbben csak videókban találkozhattunk ezekkel a szórakoztató, oktató eszközökkel. Most, a Petőfi Emlékévek apropóján eljött az idő, hogy bővítsük kelléktárunkat, és a rendezvényeinkre leigazoljunk egy emberszerű robotot, Peppert

– mondta el Moiskó Csilla, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának kabinetiroda-vezetője. Hozzátette, bízik benne, hogy a későbbiekben a különböző rendezvényeken is jó házigazda lesz a vendégek fogadásában, szórakoztatásában és az információk átadásában.Bárki találkozhat veleLegelső alkalommal szeptember 1-jén, Kiskunmajsán találkozhatnak az érdeklődők Pepperrel, az Értékzsongás Bács-Kiskunban című rendezvényen, a vármegyei értékkonferencián. Debütálását követően Pepper a csapat állandó tagja lesz, ott lesz majd minden vármegyei beltéri rendezvényen, érdemes tehát követni az önkormányzati programokat.