2023.11.30., csütörtök - Andor, András
Kecskemét: -1o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Vissza a barbár időkbe

BFM | 2023. október 01. - 09:00
Vissza a barbár időkbe

Október 7-én és 8-án ismét megrendezik a Barbár Napokat a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) Aquincumi Múzeum romkertjében, betekintést nyújtva a látogatóknak a barbárok sokszínű és izgalmakkal teli világába.

A BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Élménypark közleményében kiemeli, hogy jövő hét szombaton és vasárnap megtekinthető hagyományőrző bemutatókon az Aquincumba látogatók megismerhetik, hogyan éltek, öltözködtek és harcoltak a római uralom előtt, alatt és után a különböző barbár törzsek az egykori Pannonia provincia területén, illetve annak környékén.

Az érdeklődők régészelőadásokon, tárlatvezetéseken, valamint a múzeum raktárában tett látogatásokon megtudhatják, hogyan árulkodnak 

barbár törzsek társadalmáról, szokásairól, viseletéről

az utókorra maradt régészeti emlékek, leletek és történelmi források, valamint azokról is, akik a mai Budapest területén éltek az őskortól a népvándorlás korig, és természetesen az ókori Aquincumot a barbár támadástól védő római katonaságról.

Lesz vadászmadár-bemutató, kézműves foglalkozások, botparipás lóverseny, kincskereső játék, mesterségek bemutatója, tombola, birkacinca és vásári forgatag is

- írták a közleményben.

További információk a BTM Aquincumi Múzeum honlapján olvashatók.

Fotó: aquincum.hu