2023.11.30., csütörtök - Andor, András
Kecskemét: -1o - 2o
Az ország 19 megyéjében

Hazai előadó töltheti meg a Puskás Arénát, Azahriah személyében

Zimon András | 2023. október 03. - 11:00
Hazai előadó töltheti meg a Puskás Arénát, Azahriah személyében

Régóta suttogtak róla, most valósággá válik: 2024. május 25-én a jelenleg még mindig csak 21 éves dalszerző-énekes Azahriah, első magyar előadóként ad önálló koncertet a Puskás Arénában.

A dolognak egyszerre hat forradalminak és tűnik teljesen természetesnek: a rajongók olyan magától értetődőnek vették, hogy ez a következő mérföldkő kedvencük számára, hogy már kamu eseményeket is létrehoztak az ügyben. Azahriah minden kétséget kizáróan napjaink legnépszerűbb magyar előadója: YouTube-megtekintései mindjárt átlépik a 323 milliót, Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait; havonta több mint 700 ezer hallgatója van; a magyar streamelők a DESH-sel közös Pullupot hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben az NMHH hivatalos statisztikái szerint 6,5 milliószor. Először megtöltötte a Budapest Parkot, tavaly a Sziget nagyszínpadán lépett fel, idén pedig telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában – ennek a folyamatnak a következő lépése a Puskás Aréna, mint koncerthelyszín.

2024. május 25-én az üstökösszerű karriert építő Azahriah az esemény súlyának megfelelően grandiózus látvánnyal, a tőle megszokott színvonalú zenei produkcióval és sok-sok meglepetéssel készül.

Azahriah addig sem tétlenkedik: folyamatosan új dalokon dolgozik, 2023 novemberében tíz állomásos európai turnéra indul, melyek nagy része már most telt házas.