2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 11o - 12o
Az ország 19 megyéjében

A NAV végrehajtana Schobert Norbiék vállalkozásánál

Tirex | 2023. október 17. - 08:00
A NAV végrehajtana Schobert Norbiék vállalkozásánál

Úgy tűnik, a fittnes gurura rájár a rúd az utóbbi időben.

Újabb végrehajtási eljárást kezdeményeztek az egykor Norbi Update néven futó cég ellen. Ezúttal azonban nem egy korábbi vállalati partner, hanem sokak mumusa, a Nemzeti Adóhivatal követel pénzt a Schobert Norbert vezette Free Group Kereskedelmi Zártkörűen Működő Részvénytársaságtól.

Ez idén már a sokadik végrehajtási kérelem az egykoron családi vállalkozásként indult, majd az ország egyik legsikeresebb vállalkozásává fejlődő cég ellen, - írja a Blikk.

Augusztus 30-tól van a Free Group Zrt. ellen NAV-végrehajtás

erősítette meg Schobert Norbert, ám ennél bővebben nem akart nyilatkozni arról, mit jelent ez a cég számára.

A Blikk által megkérdezett szakértő azonban elemezte a nyilvánosan is elérhető céges adatokat.

Ahogy egyetlen hasonló eljárás, egy NAV-végrehajtás sem előzmény nélküli, korábban kellett érkezzen feléjük fizetési felszólítás. Más azonban annyiban, mint egy üzleti partnerekkel, beszállítókkal szembeni tartozás, hogy ez már egy olyan adóeljárás miatt is történhetett, aminek a tétje nem csupán az, hogy a cég eleget tesz-e önként vagy végrehajtással a NAV-val szembeni fizetési kötelezettségének. Ennek már egyéb adó- és cégjogi következménye is lehet

magyarázta Tóth Levente.

A Bank360 vezető elemzője szerint a cég jogszerű működéséért alapvetően a vezérigazgató felel. Tóth Levente úgy látja, a sokasodó jogi és pénzügyi problémák nem egy jól működő vállalkozásra utalnak.

Kiemelt fotó: Facebook