2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 11o - 12o
Az ország 19 megyéjében

Amíg a világ Izraelre figyel, addig tovább támadják Ukrajnát az oroszok

Zimon András | 2023. október 23. - 10:30
Amíg a világ Izraelre figyel, addig tovább támadják Ukrajnát az oroszok

Putyin a közel-keleti békéről beszél, miközben folytatódott az orosz-terror Ukrajnában.

Az ATV Híradó riportja szerint az ukrán erők visszaverték az orosz hadsereg legújabb offenzíváját Avdijvka felé.

A harcok után az ukrán mentőszolgálat emberei a sérülteken próbáltak segíteni, a második legnagyobb ukrajnai város, Harkiv postai elosztó központjánál. Itt több dolgozó életét vesztette vagy megsebesült. Az épületbe két rakéta is becsapódott. A helyiek hangsúlyozzák, hogy civil célpontról volt szó.

Rendkívüliek a károk, ahogy láthatják is. Több tucat jármű megrongálódott, civil járművek és furgonok is amik a parkolóban voltak. A tűz pedig csaknem 300 négyzetméteres területet pusztított el 

– mondta a helyi rendőrezredes. Négyre nőtt a halálos áldozatok száma az orosz ellenőrzés alatt álló Donyeck városában, amelyet lőttek az ukrán erők. A helyi hatóságok szerint az ukrán erők civil célpontokat kazettás lőszerekkel lőttek, köztük kereskedelmi raktárakat és szervizállomásokat. Szintén találat ért egy olyan helyszínt, ahol a tűzoltóautók és mentőautók parkoltak. Eközben Moszkva ukrán harci repülők, drónok és tankok kilövéséről számolt be a frontokon. Ukrajna pedig azt közölte, hogy orosz katonai állásokat, fegyverraktárakat és légvédelmi rendszereket támadtak.

A naphire.hu a minap arról is beszámolt, hogy miközben mindenki Izraelre figyel, az oroszok brutális ámokfutást hajtottak végre Ukrajnában. És arról is írtunk, hogy a brit védelmi minisztérium szerint az oroszok összehangolt támadást indítottak Ukrajna keleti részén. Az oroszok szombaton is brutálisan lecsaptak: az orosz fegyveres erők négy csoportos csapást hatottak végre precíziós fegyverekkel és drónokkal az elmúlt hét folyamán fegyver- és hadianyag-raktárakra, hadiüzemekre, valamint ukrán katonák és külföldi "zsoldosok" csoportosulásának helyszínére.

Fotó: CNN