2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 11o - 12o
Az ország 19 megyéjében

A Black Friday-ra várnak a magyarok

Tirex | 2023. október 31. - 11:00
A Black Friday-ra várnak a magyarok

Egy reprezentatív felmérésből kiderült, hogy tízből hárman azért nem vásárolnak a Black Friday-t megelőző időszakban, mert az akciókra várnak.

Az elmúlt időszak gazdasági szempontból sem kímélte a családok pénztárcáját. Nem véletlen, hogy egyre több kereskedelemmel és szolgáltatással foglalkozó vállalkozás ül fel a Black Friday hullámaira, növelve ezzel az árbevételüket és ezzel egyidőben valódi kedvezményeket nyújtva a vásárlóiknak. 

A Reacty Digital és a Shoptet által készített reprezentatív felmérésből megtudhattuk, hogy a mygarok képesek elhalasztani a vásárlásaikat azért, hogy a Black Friday időszakában jellemző kedvezményeket igénybe vehessék, s közel ugyanennyien vásárolják meg a karácsonyi ajándékokat ebben időszakban, - írta meg a liner.hu.

A megkérdezettek 45 százaléka jelezte, hogy tervez vásárolni Black Friday alkalmával, az átlagos költés pedig mintegy 43 ezer forint lehet. A legtöbben idén is ruházati cikkeket vásárolnának (35 százalék), majd ezt követik a háztartási- és vegyiáruk (30 százalék), illetve a háztartási kis- és nagygépek (26 százalék).

Noha a legtöbben (15 százalék) 20-30 ezer forint értékben terveznek vásárolni, az átlagos költés 43 ezer forint környékén alakulhat idén.

Egyértelműen kiderült a válaszokból, hogy az árak ellenőrzése kulcskérdésnek számít: minden második vásárló ár-összehasonlító oldalon nézi meg az árakat (53 százalék), illetve igyekszik a termék korábbi árait is leellenőrizni (54 százalék).

Egyesek arra számítottak, hogy idén jóval többet vásárolnak majd a magyarok a Black Friday akciós időszakában, a felmérés alapján azonban már jóval tudatosabban vásárolunk: tízből négyen (43 százalék) nem tartják elég nagynak a kedvezményeket, és csak a felnőttek ötöde (19 százalék) vásárol szinte mindig ilyenkor.

Kiemelt fotó: Index