2024.03.01., péntek - Albin
Kecskemét: 12o - 15o
Az ország 19 megyéjében

Ismét razzia lesz a magyar utakon

Tirex | 2023. november 04. - 11:00
Ismét razzia lesz a magyar utakon

2023. november 6. és november 12. között országos akció keretében ellenőrzi majd a nehéz tehergépkocsikat és autóbuszokat.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján kitűzött ellenőrzési időszak az egész országra kiterjed majd.

A razzia keretében a hatóság emberei kiemelt figyelmet fordítanak a vezetési és pihenőidővel, továbbá a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét is vizsgálják – írta meg az Index.

Idén kevesebben haltak meg a magyar utakon, mint a tavalyi év azonos időszakában. A balesetek fő okaként a gyorshajtást, az elsőbbség meg nem adását, illetve a kanyarodási szabályok megszegését említette a rendőrség.
Hozzátették, a folyamatos hatósági ellenőrzések mellett a balesetek számának visszaszorítását szolgálják azok a tematikus akciók is, amelyek a leggyakoribb szabálytalanságokra összpontosítanak.

A közúti balesetek fő okai között továbbra is 27 százalékkal vezet a gyorshajtás, ezt követi 26 százalékkal az elsőbbségadási szabályok be nem tartása, illetve 15 százalékkal a kanyarodási szabályok megszegése.